Monday, March 19, 2007

Salonul de frumusete din bucatarie


Vremea frumoasă ce a venit odată cu zilele lui Martie a trezit domniţele din amorţeala iernii şi le-a sporit dorinţa de a fi frumoase şi de a avea şi mai multă grijă de corpul lor. Eu sînt convinsă că din programul zilnic de înfrumuseţare nu ar trebuii să lipsească produsele naturale aşa că vă propun cîteva trucuri eficiente, ieftine şi la îndemîna oricui.
Pentru ten:

Tenul nostru are nevoie acum de un tratament care să îl ajute să depăşească problemele cauzate de temperaturile scăzute din timpul iernii. Pentru o piele netedă şi un plus de luminozitate amestecă două linguri de smîntînă cu două linguri de miere şi întinde produsul rezultat pe faţă cu mişcări delicate şi circulare. Amestecul trebuie îndepărtat cu un prosop umed, nu cu apă!
Pentru tonifiere poţi apela la un truc extrem de eficient: taie o felie de portocală şi masează-ţi faţa cu ea. Aceasta hrăneşte şi întinde pielea.
Pentru ochi:

Dacă ai lucrat pînă tîrziu aseară sau, dimpotrivă, ai petrecut pînă dimineaţă, poţi scăpa rapid de cearcăne dacă tai două felii subţiri de măr şi le aplici pe cearcăne. Pungile se retrag, cearcănele dispar şi pielea devine netedă datorită vitaminelor A şi C. Un efect asemănător se obţine şi dacă aplici linguri reci pe pleoape.

Pentru decolteu:

Se spune că cel mai eficient mijloc de a stabili vîrsta unei femei este să îi priveşti zona decolteului. Pielea de aici este la fel de sensibilă ca şi cea de pe faţă şi nu trebui să aşteptăm să treacă timpul pentru a începe să o îngrijim. Pentru a preveni îmbătrînirea decolteului nu aveţi nevoie de produse scumpe ori de vizite la salonul de cosmetică. Tot ce îţi trebui sînt două-trei linguriţe de suc de lămîie, puţin ulei, pătrunjel tocat şi un gălbenuş. Amestecă bine ingredientele şi întinde apoi ce ai obţinut pe toată zona decolteului. Lasă să acţioneze 15 minute după care îndepărtează amestecul cu apă călduţă.

Pentru păr:

Dacă vrei un păr sănătos şi strălucitor clăteşte-l, după ce îl speli, cu un litru de apă în care ai pus două linguri de suc de lămîie sau oţet de mere. Pe lîngă strălucire, acest amestec îţi va conferi şi protecţie împotriva mătreţii.

Pentru piele catifelată:

Dacă ai pielea uscată, atunci sigur ştii că aceasta are nevoie de îngrijire specială. Amestecă două linguri de sare de mare şi patru linguri de ulei de măsline şi masează-te cu mişcări circulare pe pielea udă. Lasă amestecul să acţioneze cinci minute, clăteşte-te şi apoi tamponează pielea cu un prosop moale. Dacă vei repeta tratamentul la două săptămîni, pielea ta va căpata mai multă fermitate şi un aspect sănătos. Pentru un plus de catifelare, toarnă un litru de lapte integral în apa din cadă. Fiind foarte hrănitor, acesta asigură o îngrijire fină şi delicată.

1 comment:

Photographira said...

Adevarul e ca trebuie sa imi iau cateva kilogram de mere :d. prietenii stiu de ce :D :P. fata, mult mi-a mai luat sa fac rost de adresa ta de blog dar ma bucur ca am facut-o :d gratzie