Monday, April 16, 2007

Mararul te ajuta sa slabesti!

Oameni care au avut curajul sa bea ceai de marar spun ca acesta chiar da rezultate. Iata cum se procedeaza: se bea cite o cana dupa masa de prinz si cea de seara. Pentru a-l prepara fierbeti doua lingurite de seminte de marar in 250 ml de apa timp de 5 minute. Acoperiti vasul si lasati-l la racit 10 minute dupa care … savurati! Sint curioasa ce parere veti avea despre gustul acestui “elixir” pentru slabit.
Pentru ca rezultatele sa fie mai rapide, incercati sa mincati, dimineata, pe stomacul gol, un grepfruit cu miezul rosu si beti 250 ml de apa plata in care ati adaugat zeama de la un sfert de lamiie. Cel mai simplu este sa stoarceti o lamiie intr-un litru de apa iar amestecul sa il puneti in frigider. In felul asta aveti “rezerve” pentru 4 zile.

Alimente la care ai “unda verde” daca vrei sa slabesti

Daca vreti sa slabiti nu prea exista alimente pe care sa le consumati in cantitati nelimitate. Mitul conform caruia, daca tii regimul disociat poti sa maninci oricit este doar asta, un mit.
Daca intr-o zi maninci doar lactate este bine de stiut ca nici macar brinza de vaci si cu atit mai putin telemeaua (aprox. 300 Kcal/100g) nu pot fi consumate dupa pofta inimii. Kilogramele dispar prin economia de calorii nu prin simpla disociere a alimentelor.
Vestea buna este ca, la fel ca orice regula, si cea de mai sus are citeva exceptii:
· Salata verde are putine calorii, este usor digerabila si ajuta la eliminarea apei din tesuturi;
· Varza alba sau rosie poate fi consumata sub forma de salate sau supe. Este saraca in calorii dar bogata in fibre;
· Grepfruit-ul neutralizeaza si elimina toxinele din organism, invioreaza organismul si ajuta la slabit. Bonus: are un gust foarte bun

Otetul de mere arde grasimile

Aceasta cura se tine timp de doua saptamini. Beti in fiecare dimineata un pahar de apa in care puneti o lingura de otet de mere si o lingura de miere de albine.
Otetul de mere contribuie la eliminarea celulelor moarte si ajuta la mentinerea unui aspect placut al pielii. Atentie insa!!! Cura poate fi repetata doar dupa trei luni!

Lamiie si musetel – “bomba” impotriva kilogramelor nedorite

Cura cu lamiie si musetel se tine timp de o luna. In fiecare seara puneti intr-o cana o jumatate de lamiie si un pliculet de ceai de musetel. Turnati peste acestea 200 ml de apa clocotita, acoperiti cana si o lasati pina a doua zi dimineata cind strecurati si beti ceaiul. Dimineata pregetiti inca o cana cu ceai pe care veti consuma seara si tot asa timp de o luna.

Te-ai ingrasat de Paste? Don’t worry, read here!

Pentru Paste m-am pregatit si eu ca tot romanul: am sters geamuri pina mi s-a acrit, am facut “un pic” de curatenie (norocul meu ca mama terminase deja treaba cind am ajuns eu acasa!!! ) si am spalat un munte de vase murdare.
In noaptea de Inviere am mers pioasa la biserica si am luat lumina iar apoi, multumita ca mi-am facut datoria de bun crestin am venit acasa nerabdatoare sa gust din cozonac, drob, friptura, pasca si muuuuuuuuulte altele.
Pina aici toate bune si gustoase dar ce te faci cu beleaua numita “kilograme in plus”?
Sincer, dupa ce m-am obisnuit cu mese imbelsugate nu prea imi suride ideea de a le inlocui cu supa de varza sau orez fiert. Asa ca am cautat citeva trucuri utile in lupta cu respectivele kilograme pascale si, generoasa cum ma stiti, am zis ca ar fi bine sa le spun si altora ce am aflat. Voi posta pe acest blog citeva retete care au functionat in cazul altor oameni sau pe care ni le recomanda specialistii in nutritie.